Співзалежні стосунки та боротьба двох особистостей в одному тілі – нова пісня Саші Чемерова “Мовчи” вже на стрімінгах

Співзалежні стосунки та боротьба двох особистостей в одному тілі – нова пісня Саші Чемерова “Мовчи” вже на стрімінгах

“Мовчи” – один із найочікуваніших релізів для прихильників “Димної суміші” та “Вкрайст”. До цього моменту пісня виконувалася Сашею Чемеровим лише на концертах.

Тепер, після багатьох років очікування, вона нарешті з’явилась на стрімінгах. І не дивно, що її час настав саме зараз.

“Мовчи” — частина ЕР “Біполярник”, пісні якого відкриваються поступово. Центральною темою альбому є внутрішні протиріччя людини, які накладають свій відбиток на почуття та стосунки. 

Першим слухачі познайомились із треком “Франкор”, записаним в дуеті з Лєрою Мандзюк. Це діалог митців, які не можуть зрозуміти, що відчувають один до одного: кохання чи тільки замилування створеним в голові образом.

Цього ж разу ми стаємо свідками глибокої внутрішньої боротьби в стилі альтернативного року. “Мовчи” — це відверта полеміка двох особистостей, які співіснують всередині однієї людини. Пісня символізує боротьбу між жіночим та чоловічим початком, які присутні в кожному з нас.

“Я вирішив, що буде класно, якщо в концепції “Біполярника” саме я буду цією біполярною частиною, буду співати і за чоловіка, і за жінку” – коментує Саша.

Так чи інакше, в кожній пісні альбому є роздуми про любов. В “Мовчи” вона така, як і є в житті,і – контроверсійна та іноді навіть болісна:

“За посмішкою ніж і руки в крові,

Крики й постріли.”

Чемеров, як і завжди, закладає кілька паралельних сенсів. Тому в новій пісні глибоко розкривається і тема співзалежних стосунків. Коли одна людина егоїстично створює культ з іншої:

“Я так хотів шматок твоєї душі,

Я так хотів свій власний вівтар.”

Але наступає момент, коли ти  раптом прокидаєшся від цього сну і усвідомлюєш – все зайшло надто далеко:

“Крізь стіни відчуваю, бачу вогні –

Горить моя любов.”

Послухати “Мовчи” вже можна на платформах.