ОКЕАН ЕЛЬЗИ раптово випустили новий альбом 

ОКЕАН ЕЛЬЗИ раптово випустили новий альбом 

Океан Ельзи презентували новий альбом, який отримав назву “Той День”. Це десята студійна платівка ОЕ, до якої увійшли 12 абсолютно нових композицій. 

Жоден сингл, випущений гуртом за останні роки, не включений до альбому.

Два дні тому вийшов перший сингл з нової студійної платівки – “Мукачево”, а сьогодні раді поділитись всіма піснями нового альбому.

Слухати можна тут.

Альбом “Той День” (2024), Океан Ельзи 

1. Мукачево 

2. ⁠Шіле

3. ⁠2000 миль 

4. ⁠Кольорові вежі 

5. Дихотомія 

6. ⁠Ніч розведе мости 

7. ⁠Високі башти

8. ⁠Без образ 

9. Як ніколи 

10.⁠ Мамо!

11. ⁠Вогонь

12. Пісня пісень 

“Цей альбом асоціюється у мене з пробудженням. З поверненням до себе після тривалих пошуків. Альбом недарма багато у чому схожий на ранню творчість гурту – він легкий, надихаючий і справжній,” – так говорить про “Той день”, лідер гурту Святослав Вакарчук.

Зокрема, і обкладинка альбому – стилізована квітка сакури – є символом пробудження життя, щорічного перенародження.

Незвичним сталій музичній традиції є момент, що на альбомі немає пісні з такою ж назвою. Чому саме так, пояснює лідер ОЕ, Святослав Вакарчук:

“До цього альбому увійшли 12 нових пісень, які ще ніхто чув. Ми зробили це свідомо, прийнявши рішення не включати сингли чи дуети, які випускали останніми роками”.

Щодо настрою та концепції платівки, Святослав зазначає, що альбом немає однієї теми, яка б поєднувала між собою пісні. “Це – еклектична історія”.

Також Вакарчук додає, що ці пісні народжені в різні періоди: деякі написані нещодавно, деякі – 3-4 роки тому. І всі вони мають свій музичний настрій, емоцію.

Попередній альбом групи вийшов 8 років тому. Така перерва мвє об’єктивні причини. Спочатку пандемія короновірусу завадила планам, а згодом повномасштабне  вторгнення зупинило підготовку до релізу. До слова, 10-й альбом ОЕ мав бути презентований у квітні 2022 року.

Святослав Вакарчук: 

“Вимушена восьмирічна робота над цим альбомом, звісно ж, вплинула на те, що він змінювався за роки написання. І частина пісень, що була на початку, тепер не увійшли до нього. Проте це й на краще, бо кожна пісня, що не потрапила до альбому, знайшла свій час для виходу. Наприклад, “Квіти мінних зон” була потрібна у 2022-му і стала синглом тоді.”

Дата виходу не була навмисно спланована саме перед 30річчям. Навпаки, як зазначає Вакарчук, “трохи навіть шкода, що альбом виходить у такий неймовірно насичений період нашого життя. Тут і підготовка до 4х великих концертів до 30 річчя ОЕ, і спеціальні дуетні сингли, і вихід нашого першого англомовного альбома, який вже анонсовано на 11 жовтня. 

Та життя це і є кожен наш той день, тому – все вчасно”.

Продюсери альбому:

Святослав Вакарчук 

Мілош Єліч

***

Нагадаємо, 12 жовтня 2024 р. ОЕ виповнюється 30 років. До цієї дати група запланувала серію концертів у столичному Палаці спорту під назвою  «Океан Ельзи 30. Той день». 

Два концерти на цей момент  – 11 та 12 жовтня – sold out. 

Третій – 13 жовтня – більша частина квитків продана. 

Четвертий – 15.10 – є у продажу. Вартість квитків від 549 грн. на сайті офіційного квиткового партнера події concert.ua.

Як раніше повідомлялось, гурт наголошує, що ці концерти є особливими для них і «це не святкування – всі вони будуть потім, після Перемоги. Це той день, коли відчуваєш своїх поруч, коли ми зустрінемося, щоб бути разом всім. Знову.  

Щоб пригадати найдорожче і загадати найважливіше. 

Щоб дякувати і допомагати тим, завдяки кому ми є зараз і матимемо завтра.

Щоб жити, діяти й наближати разом найважливіший, наш спільний Той День»