Гурт ROSEQUIT заспівав про сутність людини 

Гурт ROSEQUIT заспівав про сутність людини 

Український рок-гурт ROSEQUIT презентував пісню “Без тебе“. Трек присвячений усвідомленню власного “я”, пошуку свого місця у світі та прийняття життя з усіма його протиріччями. Автор досліджує межі своїх емоцій та роздуми про справжню сутність людини. Через метафори та контрастні образи, як-от “бігти повільно” та “кричати тихо”, пісня передає відчуття розгубленості, пошуку сенсу життя та самовизначення. 

“Ця пісня підійде тим, хто шукає відповіді на глибокі життєві питання, а також тим, хто хоче заглибитися у світ емоцій та рефлексій. Схожу тематику я порушую підсвідомо чомусь не вперше”. 

“Є кілька пісень, які мені наснились, їх дуже мало, три чи чотири. Дві з них будуть представлені в новому альбомі і одна з них саме цей трек. Я вже майже прокидався, як зазвучала у голові мелодія, я її записав, чи намугикав навіть швидко на диктофон, щоб не забути. А от написання слів пішло більше року. Це один з найдовших по очікуванню текстів в моєму житті – більше року. Але, як тільки мені прийшла ідея на текст, я його доробив дуже швидко”, – розповів автор.

Історія гурту починається з 2019 року. Тоді ж вокаліст та гітарист Юрій Грузинський створив новий колектив. До цього разом з басистом Юрієм Шулікою музиканти працювали в кількох проєктах, які грали гранж, а також в гурті Social Classes. Довгий час артисти не знали, як назвати свій гурт, одна випадкова прогулянка допомогла.

Гурт ROSEQUIT заспівав про сутність людини 

“Це була весна, я їхав Києвом і спостерігав, як квітне місто, тоді ж виникла ідея назви Розквіт. Відтак, ми скомпілювали назву з двох англійський слів ROSE (квітка або жіноче ім’я) та QUIT (вийти, полишити), що само по собі маячня, проте мені ROSEQUIT здавалося більш цікавішим і багатозначнішим, тому так і залишили, хоча як ідея так і в побуті ми “Розквіт”. Це не просто назва чи  слово, це  стан гурту і його музики. Постійний розвиток і життєлюбство – наша основна філософія”, – розповів артист.

Після початку повномасштабного вторгнення у 2022 році почався новий етап гурту – концерти для ЗСУ, лікарнях і благодійних заходах в тому числі в рамках формації Київський Культурний. Перший виступ прийшовся на Охматдит, який організовувала Соломія Вітвіцька. Тоді на певний час до колективу долучився Сеня Сєрий (драмер Саші Чемерова, Макса Барських),з яким записали сингл “Лютий”. Наразі гурт у відновленому складі з Іваном Корнієнко продовжує писати нові композиції та мріє, аби їх музика була почута українцями.  

Крім того артисти готуються до благодійного концерту, що відбудеться 25 вересня у столичному культурному просторі “Squat 17b yard cafe” (Терещенківська 17-Б). Початок о 19:00.

Захід присвячений підтримці звукорежисера формації Київський Культурний і гурту Розквіт – Володимира Демченко, який зараз служить на Донецькому напрямку в 3 батальйоні 72 ОМБр. Його підрозділ зараз під постійними атаками та штурмами, частину обладнання таких як той же РЕБ, 2КВТ генератори та звʼязок (старлінк) втрачено. 

Наразі на РЕБ необхідно 128 тисяч грн. Та організатори події сподіваються зібрати для захисників кошти і на старлінк.