Кіномитці обʼєднались для підтримки молоді акторської школи «Фенікс» 

Кіномитці обʼєднались для підтримки молоді акторської школи «Фенікс» 

22 вересня в STAGE Kyiv пройшло урочисте відкриття другого кінотеатрального сезону соціальної акторської школи «Фенікс». Під час заходу засновник та викладач соціальної творчо-освітньої платформи Олександр Єгоров представив нових студентів та команду проєкту, яка буде працювати в прийдешньому сезоні.

Головним режисером та куратором курсу став продюсер та режисер — Олекса Гладушевський, напрямок кастингу представлять Орина Петрова та Олександр Пилипенко, роботою в кадрі займатимуться Юлія Павлова та Сергій Ревуцький, техніку мовлення викладатиме Ірина Бондаренко, напрямком дубляжу займеться Вʼячеслав Хостікоєв, акторську майстерність викладатимуть — Леся Островська, Елеонора Кравченко, акторські тренінги та speaking club проводитиме — Дмитро Олійник, вокал — Анастасія Завадська, а запрошеним викладачем сезону виступить режисер Дмитро Голумбевський.

Кіномитці обʼєднались для підтримки молоді акторської школи «Фенікс» 

Серед студентів є і ті, хто має мінімальний досвід в акторській сфері. І ті, хто вже знімався у повних метрах та має серйозний навчальний бекграунд, як Вікторія Маремуха.

На заході з нагоди відкриття нового соціального кінотеатрального сезону для гостей виступили: співачка Мʼята, KRYLATA, а головним хедлайнером події став Народний артист України — Віктор Павлік, який виконав українські хіти та зарядив позитивною енергією кожного гостя.

«Ми починаємо нову сторінку нашої платформи. Нові студенти, вдосконалена та надпотужна команда професіоналів в складі викладачів. Ми продовжуємо впевнено йти вперед до нашої мети. Студентів очікує важка робота, але ніхто і не обіцяв, що буде легко. Ми провели відбір з більше сотні абітурієнтів і знов обрали найталановитіших. Багато соціально-важливих акцентів прозвучить в наших ініціативах в цьому сезоні. Вдячний кінотеатральній спільноті України та медіа за потужну інформаційну підтримку та увагу до нашої соціальної творчо-освітньої платформи. Я впевнений, що ми зможемо надихнути нашу молодь, а також будемо продовжувати підтримку різноманітних соціальних категорій населення, популяризувати українське кіно та сучасне кіновиробництво», — коментує засновник та викладач соціальної акторської школи «Фенікс» Олександр Єгоров.

Організатори розповіли про свої плани на найближчі пів року. Наразі на стадії завершення перемовини стосовно відкриття лабораторії з дубляжу на базі Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. Освітнім партнером цього сезону стане міжнародний продакшн «AMO Pictures», команда якого проведе студентів платформи у світ створення англомовного контенту, котрий створюється на кіноринок Європи та США.

Кіномитці обʼєднались для підтримки молоді акторської школи «Фенікс» 

Наприкінці програми організатори в партнерстві з кінофестивалем «Миколайчук.Open» показали дві короткометражні стрічки: «Сонечко» — режисер Сергій Кулибишев та «Сусід по кімнаті» — режисер Євгеній Слупчук. Після перегляду в кінозалі довго не стихали оплески від представників кіноспільноти.

На офіційне відкриття другого кінотеатрального сезону акторської школи «Фенікс» завітали відомі актори, режисери, продюсери, телеведучі, діячі культури та друзі проєкту: Олена та Володимир Горянські, Ірина Кудашова, Олена Світлицька, Максим Девізоров, Олена-Христина Лебідь та Павло Розенко, Олег Загородній, Тарас Цимбалюк, Руслан Мірошниченко, Іраклій Маруашвілі, Світлана Охрименко, Лілія Нагорна, Анастасія Демʼяненко, Валерій Скачек, Юрій Катинський, Яніна Андрєєва, Світлана Скрипник.