Гурт “ТамДеМи” випускає трек-утопію “Країна мрій”

Гурт “ТамДеМи” випускає трек-утопію “Країна мрій”

“Країна мрій” — це новий сингл від українського гурту “ТамДеМи” родом з Харківщини. Це пісня про любов до Батьківщини та про вклад кожного українця, де б він не був, в її добробут і розвиток. Це гімн віри та надії на краще майбутнє. 

На думку учасників гурту, існує три типи українців — воїни, вісники та хранителі. Воїни — це ті, хто захищають країну на передовій. Вісники — ті, хто несуть український наратив закордоном. А є хранителі — ті, хто лишаються, щоб зберегти та примножити цінності й традиції всередині країни. Саме до третього типу відносять себе музиканти.

“Так, у нашій країні безліч проблем, які здаються невирішуваними. Але країна — це не влада, а люди. І саме від наших дій, мрій і прагнень залежить, чи стане країна успішною, стабільною та мирною.  Країни мрій не існує, але її можна створити. Саме тому трек і звучить місцями занадто позитивно, наче утопія, але це і є наша місія — змістити фокус у більш позитивне русло в найтемніші часи”, коментують музиканти.

При створенні пісні “ТамДеМи” надихалися українською естрадною музикою 70-х, зокрема піснею “Я піду в далекі гори” Володимира Івасюка. Гурт хотів відтворити атмосферу музики того часу, саме тому сингл звучить як давня знайома мелодія. Загалом свій жанр музиканти описують як легкий жіночий поп із гітарним шармом.

ТамДеМи — гурт, створений у 2009 році сімейною парою освітян, викладачів музики, родом із Харкова. В репертуарі понад 80 пісень і два виданих альбоми. Протягом 15 років існування гурт постійно дає концерти, зокрема виступав на розігріві Кузьми Скрябіна. За останні два роки мали понад 50 виступів, публікації в MUZVAR, Lucky Ukraine та інших, ротації на радіо “Надвірна”, “Mad FM”, їхні пісні звучать в ТРЦ “Блокбастер”, “Проспект”, “РайON”, “Oasis Plaza”.