10 000 000 гривень на користь ГУР і виступ у Конгресі: в США завершився тур українського гурту АНТИТІЛА в рамках проєкту «Culture VS War»

10 000 000 гривень на користь ГУР і виступ у Конгресі: в США завершився тур українського гурту АНТИТІЛА в рамках проєкту «Culture VS War»

Днями в США пройшов другий етап масштабного міжнародного туру проєкту «Culture VS War» за участі гурту АНТИТІЛА. Проєкт «Culture VS War» – це серія документальних історій, що демонструють правду про війну в Україні через історії знаних митців, що пішли до лав ЗСУ та діячів культури, що займаються активною волонтерською діяльністю. Тур «Культура vs війна. Антитіла» по США організовано гуртом  АНТИТІЛА у партнерстві з фондом Revived Soldiers Ukraine та United Help Ukraine, за ініціативи та всебічної допомоги Асоціації «Дивись українське!», за підтримки Благодійного фонду «МХП-Громаді», за сприяння Офісу Президента України, Міністерства культури та стратегічних комунікацій України, Міністерства закордонних справ України, Головного управління комунікацій Збройних сил України та Генерального штабу Збройних сил України. Перший етап проєкту був успішно реалізований у Великій Британії.

У Філадельфії, Бостоні, Нью-Йорку, Чикаго, Міннеаполісі та Вашингтоні відбулися відкриті неформальні зустрічі гурту з американською і українською громадами. Ключовим моментом на кожному з заходів був показ документального фільму «Culture VS War» і довга відверта розмова музикантів з гостями після перегляду стрічки. Документальні кадри перших місяців повномасштабного вторгнення, щирі емоції та особисті історії учасників гурту – солдатів Тараса Тополі, Сергія Вусика та Дмитра Жолудя про роботу на фронті в якості парамедиків, справляли на глядачів по-справжньому сильне враження. А можливість наживо поспілкуватися з музикантами, заспівати разом улюблені хіти, підняти важкі і важливі теми, поставити будь-які запитання, попросити поради або просто висловити свою думку та бути почутими, надавали кожному заходу свого особливого сенсу.

10 000 000 гривень на користь ГУР і виступ у Конгресі: в США завершився тур українського гурту АНТИТІЛА в рамках проєкту «Culture VS War»

Гості івентів самі підіймали теми підтримки України, вторячи закликам учасників гурту вдаватися до рішучих дій. Лобіювати гострі питання сотень українських військовополонених, економічних бар’єрів і хронічної неспішності американського уряду в прийнятті рішень. АНТИТІЛА закликали українську та американську громади впливати на зміни в економічних і політичних аспектах, що відкриють кисень для потужних військових операцій в боротьбі з ворогом.

Ще однією з важливіших задач американського туру на підтримку проєкту «Culture VS War» для АНТИТІЛ, була участь в заходах закритого формату з представниками уряду, політиками, дипломатами, власниками бізнесу, меценатами, громадськими та культурними діячами. Так, приватні зустрічі почесних консулів і послів європейських країн з учасниками гурту провела міська рада Філадельфії, Генеральне консульство Чеської Республіки в Нью-Йорку організувало закриту зустріч музикантів з Генеральним консулом та представником Чехії в ООН у Богемському національному залі. Гарвардський університет з нагоди 50-річчя Українського наукового інституту запросив АНТИТІЛА поспілкуватися з науковою і творчою інтелігенцією, а вашингтонський Капітолій під час «Українського саміту дій» охоче відчинив свої двері для розмови гурту з сенаторами, членами комітетів по обороні, фінансам та державному бюджетуванню.

10 000 000 гривень на користь ГУР і виступ у Конгресі: в США завершився тур українського гурту АНТИТІЛА в рамках проєкту «Culture VS War»

«Загалом ми провели більше десяти відкритих і закритих івентів, зустрілися з віце-мером Бостона, двома американськими сенаторами, консулами і послами багатьох ключових європейських країн-партнерів України. Говорили про важливість продовження підтримки України, розширення об’ємів і пришвидшення її надання, вже зараз, а не колись потім. На кожному заході нагадували про українських військовополонених, які чекають на повернення додому, про викрадених українських дітей, про важливість підтримки української економіки, про правильність заборони РПЦ в Україні, та про інші важливі для України теми», – коментує лідер гурту Тарас Тополя.

Окрім інформаційно-культурної мети американського туру в рамках проєкту «Culture VS War», була і благодійна мета — зібрати кошти на користь Головного Управління Розвідки МОУ. 10 000 000 гривень – загальна сума зборів, з якою АНТИТІЛА повертаються додому, щоб передати на потреби спецпідрозділів української розвідки, що працюють на кримському напрямку. 600 кг унікальних бойових трофеїв Благодійний фонд «Антитіла» доставив на інший континент в якості аукціонних лотів, аби розіграти серед українських і американських гостей заходів. Вперше на території США на аукціоні був проданий унікальний артефакт війни — цілий та неушкоджений розвідувальний БПЛА «Орлан-10», що активно використовувався ворогом для спостереження та коригування артилерії. В Чикаго цей красномовний доказ майстерності українських воїнів був проданий за 15 000$!

Після завершення американського туру, АНТИТІЛА одразу вирушили у великий концертний тур містами України, продовжуючи акумулювати кошти на потреби ГУР.