“У мене не було чіткого плану”: Дарина Зінченко про хвилини ейфорії та ситуацію з Лізою Калініною

“У мене не було чіткого плану”: Дарина Зінченко про хвилини ейфорії та ситуацію з Лізою Калініною

“У мене не було чіткого плану”: Дарина Зінченко про хвилини ейфорії та ситуацію з Лізою Калініною

Дарина Зінченко вийшла у фінал Національного відбору Дитячого Євробачення. Переможниця та володарка гран-прі багатьох міжнародних і всеукраїнських конкурсів, учасниця телепроєкту “Яскраві діти України – 2018”.  Про переживання та взаємовідносини між учасниками на Євробаченні — далі у нашому інтерв’ю.

— Дарино, чому саме такий вибір пісні (“Почни з себе”)? Адже у 2015-му році її вже виконувала Анна Трінчер? Вона має якесь особливе для тебе значення?

—  Коли почула її, мені одразу запам’яталася мелодія. Не можу співати те, що мені не близьке за змістом. Я зрозуміла, що саме вона принесе мені успіх. 

— До речі, як тобі пісня “Save this world” від Марини Круть?

—  Дуже сподобалася! Коли вперше почула, пісня одразу припала до душі. І мелодія, і текст. Ще дуже важливо те, що ця тема дійсно актуальна в сучасному світі. Людям потрібно це почути. Вдячна Марині Круть за те, що вона її написала!  

“У мене не було чіткого плану”: Дарина Зінченко про хвилини ейфорії та ситуацію з Лізою Калініною

— Що стало головною причиною твоєї участі в конкурсі?

—  У мене не було якогось чіткого плану щодо участі в проєкті. Але коли я почула про фінал національного відбору, подумала про те, що це може бути шансом, який обов’язково треба використати. Адже ми не знаємо, як життя нас закрутить. Без сумнівів подала заявку та продовжувала плідно працювати. І зараз дуже вдячна всій команді за те, що обрали мене в фіналі. Обіцяю, що не підведу! 

— Продовж фразу: “Участь у Євробаченні —  це шанс…”

—  По-перше —  це шанс, а по-друге — можливість продемонструвати всьому світу українську молодь, культуру та музику. Показати нашу солов’їну мову та співочу націю, адже це і є наша країна, Батьківщина та любов до неї. 

— Опиши свої відчуття в момент, коли дізналася, що ти стала фіналісткою національного відбору?

—  Спочатку це був шок. Буквально п’ять хвилин я сиділа та намагалася вдуматися в те, що я дійсно пройшла. Адже це високий рівень та відповідальність. Потім було відчуття ейфорії, але воно повільно перейшло в плідну працю та бажання робити все можливе. 

— Чи встигла вже подружитися з кимось із учасників?

—  Ще ні з ким особисто не знайома. Думаю в процесі зйомок і підготовки, ми обов’язково подружимося. Бо на таких проєктах дуже важлива здорова конкуренція. Я вважаю, ми маємо бути командою. Звичайно, що оберуть тільки одного. Але ми по-своєму талановиті та несемо різні думки. У кожному є щось особливе. 

Яке твоє ставлення до ситуації з Лізою Калініною?

—  Я слухала пісню Лізи. Дуже крутий трек, я в захваті. Можу сказати те, що є компетентні люди, які відповідають за відбір. Потрібно пам’ятати, що найважливіше та найцінніше —  зовсім не перемога, а досвід, який здобуваємо на шляху до неї. Вважаю, що вона стане зіркою світового рівня. Для цього у неї є всі шанси. 

— Як справляєшся з хвилюванням на сцені?

—  Хвилювання є у всіх артистів. Незважаючи на те, що я займаюся вокалом з 4-х років, у мене воно все одно присутнє. Це дуже важко, але я виробила в собі звичку: коли виходиш на сцену, ти маєш повністю абстрагуватися від всього. Починаєш думати про пісню та меседж, який хочеш донести до слухачів.

 У чому успіх: добре поставленому номері, гарно підібраній пісні, харизмі чи, можливо, успіх —  це неймовірний голос?

—  Для вокальних проєктів потрібна сукупність усього вищезазначеного. Артисту бажано мати танцювальні, вокальні та акторські задатки. 

— Яким бачиш Дитяче Євробачення через 5 років?

—  Якщо продивитися та проаналізувати всі роки, можна зрозуміти, що з кожним разом все складніше потрапити у фінал. Адже учасники стають тільки сильнішими. Упевнена, що проєкт надалі буде лише розвиватися. 

— Яка найкраща пісня всіх років Дитячого Євробачення, на твій погляд?

—  Якщо говорити про українських вокалістів, то я вважаю, що всі. Тому що кожного року Україна дуже класно виступає як на дорослому, так і на дитячому Євробаченні. За всіма із захопленням спостерігала. З дитячого Євробачення,  у мене є фаворит —  Олександр Балабанов з піснею “Відкривай”. Професійний вокал та дуже гарно поставлений номер. Усі критерії, які мають бути, поєднані просто чудово. 

— ТОР-5 треків у твоєму плейлисті?

1. Кавер на пісню “Desert Rose” — Faouzia.

2. Måneskin — “СORALINE”.

3. Джамала — “Крила”.

4. Rihanna — “Russian Roulette”.

Найулюбленішого треку немає. Але цей топ постійно змінюється. Я слухаю різну музику. 

— Чи є у тебе улюблений виконавець?

— Їх багато. З українських — The HardKiss, Джамала і її пісня “1944” —  моя любов. Також  люблю слухати Тіну Кароль. Із зарубіжних —  Faouzia, Måneskin, Rihanna, Ariana Grande, Billie Eilish. 

— І наостанок: декілька причини, чому саме ти маєш перемогти?

—  Дуже цікаве запитання. Якщо добре підготуюся до виступу, тоді я впевнена в собі, для мене це важливо. Зараз дуже багато працюю та сподіваюся, що матиму можливість представляти свою країну на Євробаченні. Вважаю, що виграє той, в кого буде душа в пісні, а не тільки вокал, крута зйомка та постановка. 

Нагадуємо, що фінал національного відбору Дитячого Євробачення відбудеться 24-го жовтня. Хто буде представляти Україну на пісенному конкурсі – визначать під час телеконцерту на каналі UA: КУЛЬТУРА професійне журі та глядачі за допомогою онлайн-голосування.